2020.05.13. – GDPR intézkedések és tennivalók a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel – NAIH útmutató, fókuszban a gyakorlati tanácsok – ÉLŐ, ONLINE előadás otthonából

FRISS: Megjelent a 179/2020. (V. 4.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet idején az egyes adatvédelmi és adatigénylési rendelkezésektől való eltérésről – részletek és gyakorlati értelmezés a konferenciánkon

 

GDPR intézkedések és tennivalók a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel

– NAIH útmutató, fókuszban a gyakorlati tanácsok –

Kérdezzen ÉLŐ, ONLINE előadásban otthonából!

 

ÉLŐ – ONLINE – kérdezzen, majd akár nézze vissza ismét home officeban

Időpont

2020. 05. 13. 10:00 – 13.30

Helyszín

egyénileg szervezett otthoni/munkahelyi internetelérés

Ajánló

A kormány legújabb intézkedései szerint 2020.08.15-ig sajnos nem lesz mód személyes konferencia részvételre, de munka és az élet nem áll meg, így home office módra kell berendezkednünk nekünk és adatvédelmi kollégáinknak is az otthonukban.

Az információk átadása és a gyakorlati tapasztalatok megosztása talán most még fontosabbak mint eddig, így a május 13-án interaktív, élő, online konferenciát közvetítünk egy Tv stúdióból, magasan képzett technikai személyzet segítségével, hogy lehetőséget adjunk arra, hogy Ön gyakorlati forrásból kapjon tájékoztatást a jelenlegi járványügyi helyzet aktuális problémáiról, és az adott témakörnél feltehesse kérdését, mely azonnal írásban jelenik meg az előadóink előtt.

Konferenciánk első meghívott előadója a Dr. Csekő Katalin, egy multinacionális nagyvállalat adatvédelmi vezetője, aki előadásában az április elején megjelent NAIH ajánlást részleteiben, gyakorlati példákkal kiegészítve ismerteti, majd azt követően a koronavírus elleni védekezéssel összefüggő, gyakran felmerülő kérdésekre ad választ, többek között, hogy  a munkáltatók milyen megelőző intézkedésekre jogosultak, ezek az intézkedéseknek van-e jogalapja, netán jogsértőek- e, valamint a megelőző intézkedéseknek mi a megfelelő dokumentálási módja, és gyakorlatban hogyan végezhetőek el adatvédelmi, egészségügyi mérések, adatfelvételek, amikre korábban nem volt példa.

Őt követő előadóink a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda szakértői – adatvédelmi, valamint egészségügyi szakjogásza – akik a különleges jogrend idején az egyes adatkezelők által meghozandó intézkedéseket ügyvédi szemszögből, gyakorlat-orientált módon mutatják be és elemzik példákon keresztül, a hatályos jogszabályok alapján. Kiemelik az egyes korlátokat, kockázatokat és potenciális megoldásokat, majd ezt követően élőben válaszolnak az Önök által feltett kérdésekre a témával kapcsolatban.

Mi továbbra is azon dolgozunk, hogy konferenciáink a  jövőben is a magas színvonalat és minőségi oktatást képviselhessék.

 

Előadók

Dr. Csekő Katalin – adatvédelmi tisztviselő – Auchan Magyarország Kft. , főtitkár – Magyar Adatvédelmi Tudatosságért Társaság Egyesülete (MADAT)

Dr. Csenterics András LL.M – ügyvéd, adatvédelmi és adatbiztonsági szakjogász, Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda

Dr. Straubinger Zsófia LL.M. – ügyvéd, egészségügyi szakjogász, Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda

 

Tematika

 

09:50 – 10:00: Online bejelentkezés

 

10.00 – 11.30 Dr. Csekő Katalin – A koronavírussal kapcsolatban felmerülő adatkezelések a gyakorlatban (90 perc)

Főbb témák:

– 179/2020. (V. 4.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet idején az egyes adatvédelmi és adatigénylési rendelkezésektől való eltérésről

– Hogyan változnak az adatkezeléseink a járvány különböző szakaszában?Adott adatgyűjtés meddig (a járvány melyik szakaszában) alkalmas a cél elérésére?

– Milyen nyilatkozatokat kérhetünk be?

– Mérhetünk-e testhőmérsékletet?Ha úgy döntünk, hogy igen, milyen feltételek mellett és milyen érintetti körre?

– Hogy érinti a koronavírus adatvédelmi szempontból a kereskedelem területén az adatkezelőt?

– Kérdezzen bátran! – előzetesen, emailben érkezett kérdések, és élőben megküldött kérdések megválaszolása

 

11.30 – 12.00 ebédszünet

 

12.00 – 13.00 Dr. Csenterics András –  Jogszerű adatkezelés a koronavírus idején. Teendők, kockázatok, buktatók  (60 perc)

Főbb témák:

– 179/2020. (V. 4.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet idején az egyes adatvédelmi és adatigénylési rendelkezésektől való eltérésről

– a munkavállalók és más, az adatkezelővel kapcsolatba kerülő magánszemélyek adatainak kezelése a koronavírus járvánnyal összefüggésben.

– az adatkezelési cél, jogalap és megőrzési idő meghatározása

– a járvány miatt bevezetett sajátos intézkedések (pl. home office) egyes adatvédelmi jogi vonatkozásai

– hogyan adjunk megfelelő tájékoztatást az érintetteknek és hogyan készítsünk érdekmérlegelési tesztet a tárgybeli adatkezelések kapcsán?

– Kérdezzen bátran! – előzetesen, emailben érkezett kérdések, és élőben megküldött kérdések megválaszolása

 

13.00 – 13.30 Dr. Straubinger Zsófia – Egészségügyi adatok kezelése a COVID-19 járvány idején (30 perc)

Főbb témák:

– az egészségügyi adatok kezelése a COVID-19 járvány elleni küzdelemben gyakorlati szempontok alapján

– a kormány kapcsolódó intézkedéseinek bemutatása

– Kérdezzen bátran! – előzetesen, emailben érkezett kérdések, és élőben megküldött kérdések megválaszolása

 

Online részvételi díj

Teljes ár:  24 500 Ft + 27 % áfa / résztvevő / belépési kód

Kedvezményes ár:  22 000 Ft + 27 % áfa /résztvevő / belépési kód  (egy héttel korábbi  jelentkezés és  2020.05.11-ig történő befizetés esetén)

Egy intézménytől/cégtől legalább 3 fő jelentkező esetén 19 500 Ft + 27 % áfa /résztvevő / belépési kód

 

Állami/közintézmény esetén kérhető végszámla alapján történő utalás.

A részvételi díj magában foglalja:

– konferencia előadás anyagát elektronikus formában konferencia előtt megküldve

– belépő kód az internetes felületre

– interaktív online kérdezési lehetőség, azonnali válaszlehetőség

– előzetes kérdés feltevés emailben az előadónak (konzultáció)

 

Technikai információk:

– otthonában egy laptopra vagy tablettre van szükség, amin internetelérés van

– a közvetítés egy tv stúdióból történik, ami egy zárt láncú, web alapú videostreaming, Önnek semmilyen szoftvert nem kell letöltenie a megtekintéshez

– a közvetített hang és kép (input – küldő fél) HD minőségű (Tv műsorral megegyező), de az Ön által használt gép teljesítménytől függ ennek fogadása (output – fogadó fél)

– konferencia előtt kap egy névre szóló belépő kódot, és linket, ahova másodpercek alatt belép és Önnek egyéb technikai teendője nem lesz

– a belépő kódot egy személy tudja használni egyszerre egy gépen (a szoftver biztonsági rendszere rendkívül szigorú, banki rendszerrel megegyező)

– az előadás anyagot konferencia előtt megküldjük, hogy Önnek otthonában könnyebb legyen a jegyzetelési lehetőség, ha van lehetősége előtte kinyomtatni, de nem feltétlen szükséges, mert a technikai közvetítés kapcsán Ön a képernyőn egyszerre fogja látni a kivetített ppt-t és az előadót is

– kérdés feltevésre azonnali módban lesz lehetőség, amit az előadó látni fog, kérem azt az előadó kérése szerint (előadás közben adott témánál, vagy előadás végén) szíveskedjenek feltenni

– az élő konferencia anyaga május 14-tól válik visszanézhetővé, elérhetősége május 21. 24.00 óra

 

Egyéb információk, számlázás, személycsere, lemondási feltételek bővebben itt olvasható: ÁSZF

 

Jelentkezési lap letöltése: word  formátumban  pdf formátumban

Date: 2020-04-24