2015.06.24. Országos adatvédelmi konferencia – 2015. évi törvényváltozás

2015.06.24. Országos adatvédelmi konferencia – 2015. évi törvényváltozás

ONLINE JELENTKEZÉS – lap aljára görgetve

IDŐPONT:    2015.június 24. 10:00 – 15:30             

Konferencia nagy sikerére való tekintettel, Önök kényelmét  figyelembe véve: HELYSZÍNVÁLTOZÁS:  Danubius Thermál Hotel Hélia****1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.


CÍM: Változás és állandóság az adatvédelemben – 2015. évi törvényváltozás – A XXI. század hazai és nemzetközi kihívásai

Ajánló:

A XXI. század kihívásai nem hagyták érintetlenül az adatvédelem területét sem. Az információs társadalom korában a technológiai fejlődés rendkívüli módon felgyorsult. A vonatkozó jogszabályok és a gyakorlat ezért folyamatosan változik, fejlődik.

A 2015-ös év ebből a szempontból fordulópontot fog jelenteni. Terítéken vagy ugyanis a hazai és emellett a nemzetközi szabályozás reformja is. Konferenciánk célja éppen ezért a magyar és az uniós jogszabálytervezetek áltat bevezetni kívánt változások, valamint a hazai joggyakorlat bemutatása.

A konferencián neves előadóink gyakorlati kérdéseket vetnek fel, megoldásokat kínálnak és eseteket ismertetnek a vállalati adattovábbítások, munkáltatói adatkezelések és információszabadság tárgyköreiben.

A konferenciát azon szakembereknek és az adatvédelem iránt érdeklődőknek ajánljuk, akiknek munkájához fontosak a naprakész információk és a praktikus, kifizetődő megoldási javaslatok.

Tematika:

9:30-10:00: Regisztráció

10:00-10:30: Napirenden: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény módosítása

Előadó: Dr. Péterfalvi Attila: elnök, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Hamarosan a Parlament előtt az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.). Miért van szükség a módosításra?Milyen változások várhatók és mire készüljenek az adatkezelők? Több adminisztrációs teher, netán könnyítések? Szigorúbb hatósági fellépés, nagyobb bírságok? – e kérdésekre kaphatunk választ a Konferencián.

10:30-11:15: Az uniós adatvédelmi rendelettervezet és várható hatásai

Előadó: Dr. Szőke Gergely László: tudományos segédmunkatárs, Pécsi Tudományegyetem

Megvalósul az uniós adatvédelem vagy elfelejthetjük? (felejtéshez való jog) Mit hozhat egy egységes uniós szabályozás? Mennyiben megy elébe az uniós változásoknak a hazai joggyakorlat? Miként készüljenek fel az adatkezelők?

11:15-12:00  Nyilvános vagy titkos? – közérdekű és közérdekből nyilvános adatok kezelésének, megismerhetőségének gyakorlati kérdései

Előadó: Dr. Révész Balázs: főosztályvezető, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Mikor nyilvános az állami, önkormányzati szerv kezelésében lévő adat? Miként kezelhető zártan? Üzleti titok és állami/önkormányzati társaságok vonatkozásában. A közérdekű adatigénylés tapasztalatai.

12:00-12:30 Ebédszünet

12:30-13:15: Cégcsoporton belüli adattovábbítások külföldre, és azok jogi kérdései

Előadó: Dr. Zárdai Zoltán: ügyvéd, Zárdai Ügyvédi Iroda

Adattovábbítás külföldre szabályai az Info tv-ben és az uniós jogban. Alapkérdések: milyen adatbázist, milyen célból, kinek? Mi minősül külföldnek. Milyen megoldások lehetségesek (pl. mintaszerződések, Biding Corporate Rules) és elérhetőek.

13:15-14:15: Munkáltatói adatkezelések – Hatékony munkavégzés – elégedett munkavállalók

Előadó: Dr. Kulisity Mária – bírónő, Fővárosi Közigazgatási és Munkaügy Bíróság

Privacy és munkáltató elvárások. Miként ellenőrizhető hatékonyan a munkavégzés úgy, hogy közben a munkavállaló is jól érezze magát? Átgondolatlan munkáltatói lépések, pernyertes munkavállaló.

14:15 – 14:30 Kávészünet

14:30-15:30  Kamerák látóterében, beléptető kapukon innen és túl

Előadó: Dr. Soós Andrea Klára – okleveles közgazdász, ügyvéd, adatvédelmi gyakorló szakember, igazságügyi mediátor

Kamerák és beléptető rendszerek a biztonság szolgálatában. Kamerák magán- és közterületen, munkahelyen, közintézményekben és ipari létesítményekben. Mit figyelhet a kamera? A biometrikus azonosítás előnyei és kockázatai.

Kérdések – válaszok

 

Konferenciát követően az előadás anyagot  írásvédett, pdf formátumban a megadott email címre kiküldjük.

Részvételi díj:

  • Teljes ár:  25.500 Ft + 27 % áfa / résztvevő
  • Kedvezményes ár: 23.500 Ft + 27 % áfa / résztvevő (egy héttel korábbi  jelentkezés és konf. időpontjáig történő befizetés esetén)
  • Egy intézménytől/cégtől legalább 5 fő jelentkező esetén 21.500 Ft + 27 % áfa / résztvevő

Állami/közintézmény esetén kérhető végszámla alapján történő utalás.

A részvételi díj magába foglalja:
– regisztráció ideje alatt: kávé, tea, üdítő, ásványvíz, édes – sós sütemény
– ebédszünetben: kávé, tea, üdítő, ásványvíz, szendvics ebéd, saláták, gyümölcstál

ebéd

Pénzügyi és számlázási információk: A kitöltött és visszaküldött jelentkezési lap hivatalos megrendelésnek számít, és pénzügyi kötelezettséget von maga után. A jelentkezés elfogadásáról munkanapon 48 órán belül visszaigazolót  és díjbekérőt küldünk a jelentkezési lapon megadott email címre/címekre. Konferenciát követően -15 napon belül- az előleg és a végszámlát postai úton továbbítjuk. A végszámlán az alábbi tételek szerepelnek: részvételi díj, ellátási költség, (étel – ital – szervízdíj, mint közvetített szolgáltatás), levont előleg összege.

Jelentkező személyének változása: Konferencia napját megelőző munkanap 17:00 óráig van lehetősége résztvevői névváltoztatásra írásban (info@adatvedelmi.hu), amennyiben a jelentkező személyesen nem tud a konferencián megjelenni.

Lemondási feltételek: A részvételt a konferencia előtti 3. munkanap 17:00 óráig fizetési kötelezettségek nélkül írásban (info@adatvedelmi) visszamondhatja. Ezen időponton belül történő visszamondás esetén (konferenciát megelőző 1. és 3. munkanap 17:00 óra között) a díj 50%-át köteles megtéríteni.

Amennyiben lemondási szándékát a konferencia napján, vagy egyáltalán nem jelezte írásban, úgy a konferencia teljes részvételi díját távolmaradás esetén is ki kell egyenlíteni.

Továbbá felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy az előadó lemondása esetén, valamint érdeklődés hiányában a konferencia elhalasztására a jogot fenntartjuk. Ebben az esetben a jelentkezőket e-mailben értesítjük, és a már befizetett részvételi díjat visszautaljuk, vagy a következő időpontra – jelentkező beleegyezésével – átregisztráljuk. A jelentkező ezen túlmenően további pénzügyi igényre nem tarthat jogot.

Információk a rendezvény helyszínéről:

Térkép – kattintson ide: http://www.danubiushotels.hu/szallodak-budapest/danubius-health-spa-resort-helia

 425_maxi

 430_maxi

423_maxi

614_maxi

Helyszín megközelítése autóval:

Megközelítés: 13. kerület, a Nyugati tér irányából a Váci úton haladva,balra a Dráva majd ismét balra a Kárpát utcára kanyarodva, és rögtön a sarkon jobbra található épület, előtte a szálloda saját parkolójával.

A sorompó felnyílását követően érkezés a parkolóba. A parkolójegyet kérjük hozzák be magukkal a szállodába.

Parkolási rend:

A szálloda előtti zárt, nem őrzött parkolót vendégeink érkezési sorrendben, a szabad kapacitásfüggvényében vehetik igénybe.A parkolás díja 360 Ft/ gépkocsi/ óra saját költségre.  A parkolási költség a konferencia végén egy összegben fizetendő, parkolási költségről cége/intézménye részére költség számla kérhető.

GPS Koordináták:
N 47°31’32” E 19°3’21”

Helyszín megközelítése metróval,busszal:

Metróval az M3 vonalon a Dózsa György úti megállóig, onnan pedig kb. 8 perc gyalogosan; vagy a 75. számú trolibusszal a Vág utca megállóig.

 

Date: 2015-05-07