2015.09.24. Változások az adatvédelem és az információszabadság szabályozásában – 2015. október 1-jétől módosul az Infotv.

A KONFERENCIA MAXIMÁLIS LÉTSZÁMA BETELT, SAJNOS MÁR NEM TUDUNK JELENTKEZŐKET FOGADNI!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE, HOGY ÉRTESÜLJÖN A KÖVETKEZŐ IDŐPONTRÓL!

IDŐPONT:    2015. szeptember 24. 10:00 – 14:00             

Előző konferencia nagy sikerére való tekintettel, Önök kényelmét  figyelembe véve helyek csak korlátozott számban!

HELYSZÍN:  Danubius Spa Hotel Margitsziget****1138 Budapest, Margitsziget


CÍM: Változások az adatvédelem és az információszabadság szabályozásában – 2015. október 1-jétől módosul az Infotv.

Ajánló:

A XXI. század kihívásai nem hagyták érintetlenül az adatvédelem területét sem. Az információs társadalom korában a technológiai fejlődés rendkívüli módon felgyorsult. A vonatkozó jogszabályok és a gyakorlat ezért folyamatosan változik, fejlődik.

A 2015-ös év ebből a szempontból jelentős változásokat hoz az adatvédelem és információszabadság terén. Konferenciánk célja éppen ezért a magyar és az uniós jogszabálytervezetek áltat bevezetni kívánt változások, valamint a hazai joggyakorlat bemutatása.

A konferencián neves előadóink gyakorlati kérdéseket vetnek fel, megoldásokat kínálnak és eseteket ismertetnek az információszabadság jogszabályi hátterének aktuális változásairól, a kötelező szervezeti szabályozásról, az adatvédelmi incidensekkel kapcsolatos eljárásokról, és a kamerás megfigyelésről.

A konferenciát azon szakembereknek és az adatvédelem iránt érdeklődőknek ajánljuk, akiknek munkájához fontosak a naprakész információk és a praktikus, kifizetődő megoldási javaslatok.

Tematika:

9:30-10:00: Regisztráció

10:00-10:45: Az információszabadság jogszabályi hátterének aktuális változásairól

Előadó: Dr. Révész Balázs: Főosztályvezető, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, Vizsgálati Főosztály

Az Országgyűlés 2015 nyarán átfogó és jelentős módosításokat fogadott el az információszabadság tekintetében, amelyek elsősorban a közérdekű adatigénylések szabályait érintik.

10:45-11:30: Módosuló rendelkezések a harmadik országba történő adattovábbítással kapcsolatban: a kötelező szervezeti szabályozás

Előadó: Dr. Árvay Viktor:osztályvezető, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, Audit Osztály

Az Infotv. módosítása 2015 októberétől átülteti a magyar jogba az ún. kötelező szervezeti szabályokat (Binding Corporate Rules – BCR). Az új rendelkezésekkel kapcsolatban a NAIH-nak is új eljárási rendet kell majd bevezetnie.

11:30-12:15 Ebédszünet

12:15-13:00 : Adatvédelmi incidensekkel kapcsolatos eljárások

Előadó: Dr. Bényi Orsolya: Jogi osztályvezető, Telenor Magyarország Zrt., Jogi és Megfelelési Igazgatóság

Az Infotv. módosítása 2015 októberétől átülteti a magyar jogba az ún. adatvédelmi incidensekkel kapcsolatos eljárási szabályokat (Data Breach Notification). Ez a fajta szabályozás azonban már évek óta hatályban van az elektronikus hírközlési szolgáltatók piacán, így az ottani társaságok tapasztalatai útmutatásul szolgálhatnak a jövőben kialakuló gyakorlat számára.

13:00-13:45  Kamerák látóterében, beléptető kapukon innen és túl

Előadó: Dr. Soós Andrea Klára – okleveles közgazdász, ügyvéd, adatvédelmi gyakorló szakember, igazságügyi mediátor

Kamerák és beléptető rendszerek a biztonság szolgálatában. Kamerák magán- és közterületen, munkahelyen, közintézményekben és ipari létesítményekben. Mit figyelhet a kamera? A biometrikus azonosítás előnyei és kockázatai.

Kérdések – válaszok

Konferenciát követően az előadás anyagot  írásvédett, pdf formátumban a megadott email címre kiküldjük.

Részvételi díj:

  • Teljes ár:  22.500 Ft + 27 % áfa / résztvevő
  • Kedvezményes ár: 20.500 Ft + 27 % áfa / résztvevő (egy héttel korábbi  jelentkezés és konf. időpontjáig történő befizetés esetén)
  • Egy intézménytől/cégtől legalább 5 fő jelentkező esetén 18.500 Ft + 27 % áfa / résztvevő

Állami/közintézmény esetén kérhető végszámla alapján történő utalás.

A részvételi díj magába foglalja:
– regisztráció ideje alatt: kávé, tea, üdítő, ásványvíz, édes – sós sütemény
– ebédszünetben: kávé, tea, üdítő, ásványvíz, szendvics ebéd, saláták, gyümölcstál

ebéd

Pénzügyi és számlázási információk: A kitöltött és visszaküldött jelentkezési lap hivatalos megrendelésnek számít, és pénzügyi kötelezettséget von maga után. A jelentkezés elfogadásáról munkanapon 48 órán belül visszaigazolót  és díjbekérőt küldünk a jelentkezési lapon megadott email címre/címekre. Konferenciát követően -15 napon belül- az előleg és a végszámlát postai úton továbbítjuk. A végszámlán az alábbi tételek szerepelnek: részvételi díj, ellátási költség, (étel – ital – szervízdíj, mint közvetített szolgáltatás), levont előleg összege.

Jelentkező személyének változása: Konferencia napját megelőző munkanap 17:00 óráig van lehetősége résztvevői névváltoztatásra írásban (info@adatvedelmi.hu), amennyiben a jelentkező személyesen nem tud a konferencián megjelenni.

Lemondási feltételek: A részvételt a konferencia előtti 3. munkanap 17:00 óráig fizetési kötelezettségek nélkül írásban (info@adatvedelmi) visszamondhatja. Ezen időponton belül történő visszamondás esetén (konferenciát megelőző 1. és 3. munkanap 17:00 óra között) a díj 50%-át köteles megtéríteni.

Amennyiben lemondási szándékát a konferencia napján, vagy egyáltalán nem jelezte írásban, úgy a konferencia teljes részvételi díját távolmaradás esetén is ki kell egyenlíteni.

Továbbá felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy az előadó lemondása esetén, valamint érdeklődés hiányában a konferencia elhalasztására a jogot fenntartjuk. Ebben az esetben a jelentkezőket e-mailben értesítjük, és a már befizetett részvételi díjat visszautaljuk, vagy a következő időpontra – jelentkező beleegyezésével – átregisztráljuk. A jelentkező ezen túlmenően további pénzügyi igényre nem tarthat jogot.

Információk a rendezvény helyszínéről:

Térkép – kattintson ide: http://www.danubiushotels.hu/szallodak-budapest/danubius-health-spa-resort-margitsziget

Helyszín megközelítése autóval:

A Margitszigetre autóval csak az Árpád híd irányából lehet lehajtani mind Buda felől, mind Pest irányából. A lehajtót követően balra kell kanyarodni (járdasziget megkerülésével a kötelező haladási irány szerint), így a beléptető kapuhoz/sorompóhoz történik az érkezés.
A sorompónál található parkoló őrház, mely oldalán van elhelyezve a jegykiadó automata,ahol a gomb megnyomásával ad ki jegyet a rendszer.

A sorompón való belépéskor kérem a hotel gombot nyomja meg. A sorompó felnyílását követően érkezés a parkolóba. A parkolójegyet kérjük hozzák be magukkal a szállodába.

Parkolási rend:

A szálloda a konferencia résztvevőinek kedvezményes parkolási díjat biztosít. Szálloda recepcióján történő fizetés 400.-Ft/szgk/óra. Ehhez kérjük a sorompónál való behajtáskor a HOTEL gombot nyomja meg, mert csak ez esetben tudják érvényesíteni a kedvezményt. Amennyiben Ön nem a Hotel, hanem Margitsziget gombot nyomja meg a parkolás költsége  a sorompónál történő fizetés esetén 525.-Ft/szgk/óra.  A parkolási költség a konferencia végén egy összegben fizetendő, parkolási költségről cége/intézménye részére költség számla kérhető.

Helyszín megközelítése metróval,busszal:

A Margitsziget a 26-os autóbusszal közelíthető meg.Végállomásai: Árpád híd pesti hídfő vagy a Nyugati pályaudvar. Megálló neve: Szállodák. A buszok megállója a Nagyrét elején van,a rendezvény helyszíne a balra eső 9 emeletes épület.

Metróval:

M3-as metróval az Árpád híd pesti hídfői, majd a 26-os autóbusz Szállodák megállónál kell leszállni.

M3-as metróval Nyugati pályaudvar megállóig, majd 26-os autóbusz Szállodák megállónál kell leszállni.

A KONFERENCIA MAXIMÁLIS LÉTSZÁMA BETELT, SAJNOS MÁR NEM TUDUNK JELENTKEZŐKET FOGADNI!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE, HOGY ÉRTESÜLJÖN A KÖVETKEZŐ IDŐPONTRÓL!

Date: 2015-08-26